Olivier Baussan en Pierre Hermé: een sensationele samenwerking

Olivier Baussan en banketbakker Pierre Hermé zijn al jarenlang vrienden. Op een zomeravond zaten ze weer eens bij elkaar in het hart van het Eiland van de Schoonheid, zoals Corsica ook wel genoemd wordt, om een heerlijke parfumlijn te bedenken. Deze onverwachte collectie, die een combinatie is van de karakteristieke geuren en smaken van Corsica, zet de bijzondere werelden van dit hartstochtelijke duo in de schijnwerpers.
Door Mélissa Darré

Een nieuwe bijzondere ontmoeting

Na in 2014 samengewerkt te hebben aan de nieuwe uitvoering van een recept voor navettes - een Provençaals broodje, gaan de oprichter van L'Occitane, Olivier Baussan en banketbakker Pierre Hermé opnieuw een samenwerking aan voor de creatie van een cosmeticalijn met verfijnde geuren. Deze geuren zijn een perfecte samenkomst van de liefde voor planten van de één en de liefde voor lekker eten van de ander en een eerbetoon aan de mediterrane en Corsicaanse streken waar de twee mannen zo gehecht aan zijn.

"Een van de grote kwaliteiten van Pierre is dat hij een neus is, hij zou parfummaker kunnen zijn en tegelijk heeft hij ook smaakpapillen met een absoluut geheugen," vertelt Olivier Baussan over de man die al 20 jaar zijn vriend is. Allemaal troeven die van deze "Picasso van de patisserie", zoals de bijnaam luidt die het tijdschrift Vogue hem gaf, de ideale partner maken voor het maken van geuren met exquise tonen.

Een combinatie van geuren en smaken

En terecht, want zoals bij L'Occitane de ingrediënten te ruiken zijn, zijn ze bij Pierre Hermé Paris te proeven. De oud-leerling van Gaston Lenôtre heeft zich dan ook met alle inzet beschikbaar gesteld voor het mengspel. "Ik heb deze parfums gecreëerd alsof ze uiteindelijk geproefd moesten worden," legt hij uit. Met behulp van "ingrediënten die verlangens opwekken, grondstoffen die doen denken aan geneugten" herbeleeft Pierre Hermé door middel van geuren zijn mooiste herinneringen aan het île de la Beauté.

Deze smaak- en geurherinneringen die hij deelde met zijn vriend Olivier Baussan brengen de vele facetten naar voren van dit fascinerende gebied, heen en weer geworpen tussen een rustig leventje en authentiek temperament. Geuren gevangen in door de oprichter van L'Occitane ontworpen flacons vanuit de wens "om de liefde voor lekker eten te suggereren zonder deze te benoemen."

Een zintuiglijke collectie

Jasmijn Immortelle Neroli, Grapefruit Rabarber en ook nog Honing Mandarijn zijn de bijzondere combinaties die Pierre Hermé bedacht heeft. Gericht op "zowel contrasten als verwantschappen" heeft deze onvergelijkbare banketbakker absolues van bloemen, fruitige essences en essentiële oliën samengevoegd rond heerlijke bijpassende smaaktonen, die niet zouden misstaan in zijn mooiste culinaire creaties.

Soms supervrouwelijk, soms verfrissend, maar altijd bedwelmend: deze zeer suggestieve combinaties vertellen een verhaal dat lijkt op de vele prachtige verhalen uit de Corsicaanse Maquis. Een weelderig ballet van sensaties, waar neus en smaakpapillen naast elkaar lopen, net als zijn scheppers, grote liefhebbers van het Eiland van de Schoonheid.

Olivier Baussan en Pierre Hermé: een sensationele samenwerking
Olivier Baussan en Pierre Hermé: een sensationele samenwerking
Olivier Baussan en banketbakker Pierre Hermé opnieuw een samenwerking aan voor de creatie van een cosmeticalijn met verfijnde geuren
© L’Occitane en Provence

Nieuwste artikelen

De mooiste stranden van de Provence

De mooiste stranden van de Provence

De stranden van de Provence liggen verborgen in een baai of in de buurt van een stad en doen niet onder voor stranden op meer exotische bestemmingen. Laten we eens beter kijken naar deze uitgestrekte stukken met fijn zand en azuurblauwe zee, waar u zich met uw voeten in het water urenlang kunt ontspannen.
De mooiste terrassen van de Provence

De mooiste terrassen van de Provence

Vol bloemen of in de schaduw, aan het strand of in de bergen: in de zomer zijn terrasjes overal populair. L'Occitane onthult u de beste adresjes in de Provence om heerlijk te genieten van de zon.
Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Heeft u zin een smakelijk uitje? Laat u verleiden door dit eenvoudige pleziertje. L'Occitane biedt u alle tips die u nodig heeft om de perfecte Provençaalse picknick te organiseren en de smaken van het zuiden naar u toe te brengen!