La Verrerie de Biot: Provençaalse expertise

La Verrerie de Biot heeft sinds zijn oprichting in 1956 niets aan trotse zelfverzekerdheid ingeboet. Hij is wereldwijd bekend en blijft de Provençaalse ambachtskunst eren.
Anaïs Chabalier

Wijngaarden en olijfboomgaarden vormen een integraal onderdeel van het Provençaalse landschap. Daarom ontwikkelde de glastraditie zich al duizenden jaren geleden in deze streek. Glasblazers vestigden zich in Zuid-Frankrijk om de olijfolie en de wijn te verpakken. Deze gewoonte is door de eeuwen heen verdwenen, voordat het in 1956 een nieuwe impuls kreeg.

In dat jaar richtte Eloi Monod, gediplomeerd ingenieur-keramist van de school in Sèvres, La Verrerie de Biot op. Hij laat hier de techniek van het bellenglas herleven en maakt van een onvolmaaktheid een echt fabrieksmerk. Een nieuwe generatie glasblazers maakt zich deze techniek eigen, door gesmolten glas te bestrooien met carbonaat. Deze handeling laat de kleine belletjes verschijnen, waarom La Verrerie de Biot om bekend staat.

Momenteel leidt de familie Lechaczynski deze mythische plek. Ze blijft innoveren en zetten het werk van de glasblazers voort. Bij La Verrerie de Biot is elk voorwerp uniek, omdat elke bel met een ademtocht overeenkomt. Karaffen, kandelaars, vazen ... De creaties eren een eeuwenoude traditie en een kenmerkende Provençaalse expertise.

La verrerie de Biot
5 Chemin des Combes
06410 Biot
Tel.: +33 (0)4 93 65 03 00
www.verreriebiot.com
La verrerie de Biot
La verrerie de Biot
Bij La Verrerie de Biot is elk voorwerp uniek, omdat elke bel met een ademtocht overeenkomt
© Thinkstock - Christian Musat
La verrerie de Biot
La verrerie de Biot
Karaffen, kandelaars, vazen ... De creaties eren een eeuwenoude traditie en een kenmerkende Provençaalse expertise
© La verrerie de Biot

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!