La Bonne Mère, een hele geschiedenis

De Basiliek van Notre-Dame-de-la-Garde waakt als een legendarisch monument over de stad Marseille en is een plaats van aanbidding, maar ook een symbool van bescherming door de eeuwen heen. Het is ook de inspiratie voor de lijn zeep bedacht door L'OCCITANE, genaamd Bonne Mère. Onderzoek!
Door Caroline Taret

Veel inwoners van Marseille genieten van een adembenemend uitzicht op de Basiliek Notre-Dame-de-la-Garde, die op majestueuze wijze in de oude stad gevestigd is. Het is meer dan een monument, het is een hoofdrolspeler in de stad: de inwoners verwijzen ernaar met 'Bonne Mère' (met accent a.u.b.) in de huidige taal, en vragen ongeacht hun overtuigingen om de goedgezindheid van de Maagd Maria. De oprichter van L'OCCITANE in Provence, Olivier Baussan, vond inspiratie voor de zeeplijn 'Bonne Mère' door het verzamelen van oude emaille reclameborden, resulterend in een klein geurend vierkantje met oud opschrift, nauw verbonden aan de geschiedenis van zeep in het zuiden van Frankrijk. Het team van L'OCCITANE en Provence maakt deel uit van de ontdekking van dit verhaal: het bezoek aan de Notre-Dame-de-la-Garde en het belang hiervan voor het hart van Marseille tot de inspiratie van L'OCCITANE, onthuld door Pascale Baussan, verantwoordelijk voor de grafische afdeling, tot de fabriek M&L die de productie van geparfumeerde zeep met verbena of roos verzorgt. La Bonne Mère, een hele geschiedenis die we hier graag delen.

Een kijkje in

Het Kruidencafé

Het restaurant van chef Arnaud de Grammont is een onmisbaar bistronomisch adresje aan de Panier, een paar meter van Vieux Port.

Les Calanques

Verlaat Marseille om te zwemmen in de mooiste baaien van de Côte d'Azur, een activiteit die zowel bij inwoners van Marseille als bezoekers populair is.

Le Panier

De populaire wijk in Marseille tegenover la Bonne Mère, een van de meest levendige en authentieke delen van de stad. Verdwaal om prachtige ontdekkingen te doen.

La Caravelle

Het mooiste uitzicht op la Bonne Mère is vanaf het balkon van hotel Bellevue, met zijn restaurant La Caravelle.

Niet te missen
Notre-Dame de la Garde
Rue Fort du Sanctuaire
13281 MARSEILLE Cedex 06
T 04 91 13 40 80
www.notredamedelagarde.com

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!