L'OCCITANE zet zich in voor het zicht!

Ter gelegenheid van de Werelddag van het Zicht op 9 oktober presenteert L'OCCITANE een eerlijke zeep om geld in te zamelen voor de strijd tegen vermijdbare blindheid in ontwikkelingslanden.
Justine Fiordelli

Wereldwijd lijden thans bijna 285 miljoen mensen aan slechtziendheid. Toch zou 80% van deze gevallen voorkomen kunnen worden! De Werelddag van het Zicht is gewijd aan de strijd tegen blindheid wereldwijd. Dit biedt L'OCCITANE een ideale gelegenheid om deze problematiek onder de aandacht te brengen en haar klanten uit te nodigen om zich samen met haar in te zetten voor de strijd tegen vermijdbare blindheid. Zoals elk jaar presenteert L'OCCITANE dan ook een eerlijke zeep met Shea boter, waarvan 100% van de winst* wordt overgemaakt naar projecten voor de strijd tegen vermijdbare blindheid in ontwikkelingslanden.

In 2013 werd met de verkoop van eerlijke zeep bijna € 190.000 ingezameld. Met dit bedrag heeft de L'OCCITANE Stichting samen met de NGO Sightsavers een nieuw project kunnen opzetten in Burkina Faso. Wat is het doel? Rivierblindheid en trachoom (verwaarloosde tropische aandoeningen die blindheid veroorzaken) uitbannen in de watervallenstreek in het zuidwesten van het land. Dankzij deze nieuwe samenwerking zullen 40.000 mensen behandeld kunnen worden. Zin om mee te doen? Zet u ook in voor het zicht en laat u verleiden door de abrikozengeur van de eerlijke zeep!

*Verkoopprijs in de winkel, exclusief heffingen, transport- en productiekosten.

Meer informatie vindt u op www.fondation.loccitane.com/

L'OCCITANE zet zich in voor het zicht!
L'OCCITANE zet zich in voor het zicht!
Wereldwijd lijden thans bijna 285 miljoen mensen aan slechtziendheid
DR

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!