L’OCCITANE zet zich in voor vrouwelijk ondernemerschap in Burkina Faso

De L’OCCITANE Foundation steunt al sinds 2006 het vrouwelijke leiderschap in Burkina Faso en presenteert die betrokkenheid tot 31 maart 2015 in een tijdelijke expositie.
Door Mélissa Darré

Op dit moment werkt L’OCCITANE nauw samen met meer dan 15.000 vrouwen in Burkina Faso die shea boter maken. Deze co-ontwikkelingsbenadering werd in 2006 geconsolideerd met de oprichting van de gelijknamige stichting, die de emancipatie van vrouwen bevordert door het ondernemerschap in het land te ontwikkelen.

Hiertoe heeft L'OCCITANE een eerlijke bedrijfstak opgezet, die ter plaatse meerwaarde garandeert en waarvan de winst ten goede komt aan de lokale bevolking. Het geheim? Het 'goud van de vrouwen' van Burkina Faso wordt ingekocht tegen een prijs, die ruim drie keer hoger is dan op de lokale markt. In 2014 is op deze manier bijna 700 ton eerlijke shea boter verhandeld.

Dit initiatief sluit aan bij de overige acties die de L’Occitane Foundation al sinds de oprichting onderneemt. Meer dan 10.000 vrouwen hebben al kunnen profiteren van de programma's voor alfabetisering en opleiding en de verlening van microkredieten. Deze steun wordt in beeld gebracht in de expositie 'Women for Burkina' en wordt concreet uitgedrukt door storting van de winst op de verkoop van een 'solidair' product tijdens de Internationale vrouwendag op 8 maart.

«Women for Burkina»
Musée de L’Occitane
ZI Saint Maurice
04100 Manosque
www.fondation.loccitane.com 

L’OCCITANE zet zich in voor vrouwelijk ondernemerschap in Burkina Faso
L’OCCITANE zet zich in voor vrouwelijk ondernemerschap in Burkina Faso
Meer dan 10.000 vrouwen hebben al kunnen profiteren van de programma's voor alfabetisering en opleiding en de verlening van microkredieten
© L'Occitane en Provence

Nieuwste artikelen

Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
De mooiste stranden van de Provence

De mooiste stranden van de Provence

De stranden van de Provence liggen verborgen in een baai of in de buurt van een stad en doen niet onder voor stranden op meer exotische bestemmingen. Laten we eens beter kijken naar deze uitgestrekte stukken met fijn zand en azuurblauwe zee, waar u zich met uw voeten in het water urenlang kunt ontspannen.
Mijn schoonheidskit voor de zomer

Mijn schoonheidskit voor de zomer

Of we nu op vakantie gaan of op kantoor blijven: de zomerse hitte vraagt erom dat we onze verzorgingsrituelen aanpassen. L'Occitane zal u laten zien welke essentiële producten en onvermijdelijke rituelen dit seizoen centraal zullen staan in uw schoonheidsverzorging!