Jean-Luc Rivière, de man van de pioenrozen

Jean-Luc Rivière is de zesde generatie van deze familie, die aan het hoofd van een vermaarde pioenrozenkwekerij staat. Bij deze kwekerij, gevestigd in het stadje Crest, draait het om meer dan alleen vakmanschap: het is een mooi familieverhaal.
Door Mélissa Darré

Het kweken van pioenrozen is in de familie Rivière een beroep, dat al tientallen jaren overgaat van vader op zoon. Jean-Luc is verzot op de buitenlucht en breekt dan ook niet met deze traditie. "Ik werk graag met de natuur, buiten. […] En verder hou ik ervan om alleen in de velden te zijn. Dat doet een mens soms goed”, vertelt hij. Deze gepassioneerde man is blij, dat hij het familiebedrijf mag leiden en bekent dat hij heel vaak moet jongleren “met het weer en de tijd”.

Hij houdt zich voornamelijk bezig met het creëren van variëteiten, vermenigvuldigen, telen en verkopen van pioenrozen. Zijn dagen zijn verre van standaard en Jean-Luc voegt zich naar de noden van het moment, “want het seizoen is heel gestructureerd”. Zeker is dat het bedrijf nooit kan sluiten. Om mooi tot bloei te kunnen komen moeten de circa 700 variëteiten van deze koninklijke bloem in zijn collectie elke dag worden vertroeteld.

Een enorme keuze aan bloemen, die de kweker bijna doet duizelen. “Er is er niet één favoriet”, verzekert hij. Hij roemt een Japanse variëteit om zijn sierlijkheid, maar laat tegelijk met eerbied de naam vallen van de Madame André Devillers, “een dubbele bloem in een zuivere kleur rood, zonder een blauwe toets, wat zeer zeldzaam is. Als we zeggen “zo rood als een pioen”, verwijzen we naar deze bloem.

Pivoines Rivières
La Plaine
26400 Crest
Tel : +33 (0)4 75 25 44 85
www.pivoinesriviere.com 
Jean-Luc Rivière, de man van de pioenrozen
Jean-Luc Rivière, de man van de pioenrozen
Jean-Luc Rivière is de zesde generatie van deze familie, die aan het hoofd van een vermaarde pioenrozenkwekerij staat
© Jean-Jacques Bernard
Pioenrozen,
Pioenrozen, "koninklijke bloem"
Om mooi tot bloei te kunnen komen moeten de circa 700 variëteiten van deze koninklijke bloem in zijn collectie elke dag worden vertroeteld
© Jean-Jacques Bernard

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!