Honing, het kostbare bloemennectar

Honing staat sinds mensenheugenis bekend als een ingrediënt met uitzonderlijke krachten en wordt steeds vaker gebruikt in schoonheidsverzorging, bijvoorbeeld in het nieuwe assortiment Karité & Miel van L'Occitane. Deze bloemennectar is rijk aan suikers en vitamines en biedt de gevoeligste huid zachtheid en vitaliteit.
Door Mélissa Darré

Een duizenden jaren oud schoonheidsgeheim

Al in de oudheid maakten bevolkingen wereldwijd gebruik van apitherapie, zowel voor therapeutische als voor diëtische en cosmetische doeleinden. Bij de Egyptenaren, Romeinen en Chinezen was het gebruik van bijenproducten bijzonder populair. De weldaad ervan werd in de verschillende facetten van het dagelijks leven gewaardeerd.

Net als propolis, pollen, koninginnegelei en bijengif is honing tijdloos gebleken, kreeg het steeds meer aanhangers met zijn natuurlijke, betaalbare formule en werd het al snel onmisbaar in elke schoonheidsroutine. Dit gulle ingrediënt werd vroeger verdund in het badwater om de huid te verzachten en te voeden. Tegenwoordig is het een bestanddeel van de meest geraffineerde verzorgingsproducten, dankzij zijn vele goede eigenschappen.

EEN DUIZENDEN JAREN OUD SCHOONHEIDSGEHEIM
© GettyImages - Juan Silva

Het ingrediënt met duizend goede eigenschappen

En dit heeft een goede reden: naast de heerlijke, zachte smaak die in de keuken gewaardeerd wordt, heeft honing onvermoede kwaliteiten. Het is rijk aan glucose, fructose en verschillende oligo-elementen en daardoor bijzonder energierijk. Het wordt eenvoudig door het organisme opgenomen en vormt daardoor een troef voor sporters die snel willen herstellen.

Bovendien remt honing de bacteriegroei door zijn hoge watergehalte en zijn lage pH-waarde en bevordert het de littekenvorming en de vorming van gezonde weefsels, wanneer het rechtstreeks op een wond wordt aangebracht. Door dit genezende vermogen werd honing lang als antibioticum en antisepticum gebruikt bij de zachte verzorging van wonden maar ook voor interne aandoeningen.

HET INGREDIËNT MET DUIZEND GOEDE EIGENSCHAPPEN
© GettyImages - Debby Lewis-Harrison

Ongeëvenaarde hydratatie

Al deze herstellende eigenschappen, in combinatie met een extreem hydraterende werking, verklaren moeiteloos het succes van dit fabelachtige ingrediënt in de cosmetica-industrie. Honing is perfect om het gezicht en het lichaam te verwennen en maakt uw huid ongelooflijk soepel en fluweelzacht. De krachtige antioxidanten in dit ware jeugdelixir verminderen ook aanzienlijk de huidveroudering.  

Een gulle, vitaminerijke verzorging die perfect aansluit bij de meest gevoelige opperhuid en deze zuivert, verzacht en verkwikt. Het is dus de ideale behandeling om op te nemen in uw schoonheidsrituelen voor de herfst en de winter voor een optimale verzorging en bescherming. Zo blijft uw huid dag na dag mooi op een natuurlijke wijze.

ONGEËVENAARDE HYDRATATIE
© L’Occitane en Provence

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!