Gemaakt in de Provence

De producten van L'Occitane, gezellig gepresenteerd in hun mooie gele boetieks, zijn overal ter wereld verkrijgbaar. Maar ze worden toch echt in de Provence gemaakt! Neem een kijkje achter de schermen bij uw favoriete cosmeticamerk, dat wordt geïnspireerd door deze prachtige streek.
Anaïs Chabalier

L'Occitane, een merk dat in de Provence is geboren

In 1976, als hij 23 jaar oud is, creëert Olivier Baussan L'Occitane. Op dat moment is de jongeman geïnteresseerd in de planten uit de Provence en loopt alle markten in die streek af. In een oude destilleerkolf die hij op een aanhanger achter zijn lelijke eend heeft gezet, begint hij essentiële olie van rozemarijn te destilleren. Al snel daarna begint de cosmeticaproductie. Vanaf de jaren 2000 introduceert de Groupe L'Occitane een nieuwe strategie en begint steeds meer winkels te openen, op alle continenten.

Op de Provence geïnspireerde producten

De Provence is wereldwijd bekend en vormt een onuitputtelijke inspiratiebron. Het centrum voor onderzoek en ontwikkeling in Manosque, in de Haute-Provence, voldoet aan de vereisten van de Groupe L'Occitane voor de ontwikkeling van nieuwe producten. De L'Occitane-teams in alle landen hebben één ding gemeen: hun tomeloze liefde voor de Provence.

Ingrediënten uit de Provence ... en van elders

Om de streek te herwaarderen en de lokale producenten te steunen, geeft L'Occitane de voorkeur aan korte toeleveringskanalen, waarbij respect en duurzaamheid trefwoorden zijn. Het doel? De traceerbaarheid en de kwaliteit van de grondstoffen tot de levering beheersen. Lavendel AOP uit de Haute-Provence, strobloem, amandel of cade, de belangrijkste ingrediënten van L'Occitane, komen uit de Provence en het Middellandse Zeegebied. Alleen karitéboter wordt ergens anders geproduceerd: in Burkina Faso. Hierdoor heeft L'Occitane een eerlijke bedrijfstak kunnen opzetten, met Ecocert-label en het werk van de Burkinabé opnieuw leven kunnen inblazen, die dit 'goud der vrouwen' oogsten.

Gemaakt in Frankrijk

Honderden werknemers werken aan de cosmeticaproductie voor de Groupe L'Occitane in Manosque en Lagorce (Ardèche), in haar nieuwe fabrieken met een milieuvriendelijke benadering. De fabriek in Lagorce is ecologisch ontworpen en in het bezit van het ISO 14001-label. De fabriek in Manosque heeft een gelijksoortige milieucertificering aangevraagd.

Door zich in te zetten voor natuurbehoud belooft L'Occitane om haar liefdesverhouding met de Provence nog lang te laten voortduren.

Olivier Baussan en Provence
Olivier Baussan en Provence

Avec sa fameuse 2CV !

Photographie L'Occitane en Provence
L’Occitane en Provence
L’Occitane en Provence

Le centre de recherche et de développement L’Occitane

Photographie S.Duffard
L’Occitane en Provence
L’Occitane en Provence

La carte des ingrédients L’Occitane

DR L’Occitane en Provence
L’Occitane en Provence
L’Occitane en Provence

Une boutique L’Occitane à Saint-Tropez

Photographie L’Occitane en Provence

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!