Frédéric Hawecker, meester-chocolatier uit de Provence

In Châteurenard, tussen Saint-Rémy-de-Provence en Avignon, bevindt zich een echte schepper van heerlijkheden. Frédéric Hawecker, Beste Franse Ambachtsman van 2011, een uitzonderlijk chocolatier, die zo vriendelijk was om zijn deuren voor ons te openen. Chocoladeverslaafden, opgepast!
Per Caroline Taret

Vanaf de etalage van de winkel van de gebroeders Hawecker, op het plein van het plaatsje Châteaurenard, beginnen uw zintuigen met u te spelen... De mooie etalage toont het al: we bevinden ons voor een chique patisserie en chocolaterie. Ons oog wordt getrokken naar de taarten en andere moderne en schitterende gebakjes in de etalage, die ons eraan herinneren hoe heerlijk het is om af en toe even te pauzeren met iets zoets. Zodra men de ruimte binnenkomt, voert een golf van kleuren en creatieve vormen ons langs de toonbanken... Het meest overheersende element? De chocolade natuurlijk! In de chocolaterie is het de specialiteit van de Haweckers die u de mogelijkheid geeft de kennis van Frédéric en zijn getalenteerde (en vriendelijke) teams te ontdekken: de chocoladereis nodigt u aan de hand van 24 originele creaties uit voor een wereldreis langs prachtige kleine bonbons, die u meenemen van Mexico naar India, via Ierland en zelfs Italië. En niet noodzakelijk in die volgorde!

Als enige winnaar in 2011 van de wedstrijd "Beste Ambachtsman van Frankrijk" met chocolaterie als specialiteit, is Frédéric Hawecker een virtuoos in zijn discipline: hij werkt al meer dan tien jaar samen met zijn broer in de Provence en richt zich op het aanbieden van unieke creaties op basis van exclusieve Provençaalse ingrediënten uit de omgeving. Zo heeft hij bijvoorbeeld voor de BAF-wedstrijd een Kerstsneeuwvlok gepresenteerd, een zoet eerbetoon aan de regio, vergezeld van een mooi verhaal en samengesteld uit een compote van vruchten met een praline met speculaas overgoten met melkchocolade. Verrukkelijk!

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!