Eze: een sfeervol dorp, dat uitkijkt over de Côte d'Azur!

Eze is een van de parels van de Côte d'Azur! Dit dorpje op 429m boven zeeniveau, vlak bij het stadje Roquebrune-Cap-Martin, biedt zijn bezoekers een verscheidenheid aan landschappen.
Per Justine Fiordelli

Eze, een door rotsen omgeven juweeltje aan de Middellandse Zee, is één van de mooiste dorpen van de Côte d'Azur. Het ligt hoog boven het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat en dankt zijn bekendheid aan de verscheidenheid aan landschappen en zijn middeleeuwse bouwstijl, die opmerkelijk goed bewaard is gebleven. Eze kenmerkt zich door zijn ontelbare nauwe, bochtige straatjes en weggetjes. Er heerst een plezierige, rustgevende sfeer waardoor het dorp veel kunstenaars en artiesten aantrekt, zoals bijvoorbeeld Bono, de zanger van de groep U2, die een huis heeft in deze gemeente. Het uitzicht over zee is werkelijk schitterend! Het uitzicht over de baai van Monaco is adembenemend en de witte zandstranden in de buurt staan garant voor het echte vakantiegevoel.

Bougainvillea's, cipressen, parasoldennen ... De natuur is schitterend en ontbreekt vanzelfsprekend niet op het appel. Eze heeft ook vele toeristische bezienswaardigheden die u niet mag missen, waaronder de beroemde kerk van het dorp, in neoklassieke stijl. Een andere benijdenswaardige bezienswaardigheid is de exotische tuin. Deze magische plek op het hoogste punt van het dorp herbergt een grote collectie vetplanten te vinden, met onder meer cactussen, agaves en aloë's. Zeker weten: Eze heeft allerlei verrassingen voor u in petto. Even geen inspiratie voor de zomervakantie? Het klassement van Buzzfeed is duidelijk: Eze staat net achter Burano (Italië) en Oia op Santorini (Griekenland) in het rijtje van de mooiste plekken die u eens in uw leven gezien moet hebben. Het zou jammer zijn als u dat zou missen!

Eze
Eze
Een sfeervol dorp, dat uitkijkt over de Côte d'Azur!
DR, Fotolia
Eze
Eze
Vlak bij het stadje Roquebrune-Cap-Martin
DR, Fotolia
Eze
Eze
Jardin exotique.
DR, Fotolia

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!