Een wandeling door de bloeiende kersenboomgaarden

We maken een wandeling door de kersenboomgaarden rond het dorpje Venasque, op een paar kilometer van Pernes-les-Fontaines en L'Isle-sur-la-Sorgue. Het is heerlijk om in april de Provence op deze manier te beleven.
Per Caroline Taret

De Provence heeft zijn eigen hanami! De Japanners zijn dol op hanami, het genieten van bloemen, vooral van de bloesem die in het voorjaar de kersenbomen tooit. In april kan dat ook in de Provence: de kersenbomen staan in bloei, bewijs dat de winter voorbij is en voorbode van een goede oogst. We zijn naar de omgeving van Venasque gegaan, waar nog talrijke kersenboomgaarden te vinden zijn, om dit unieke beeld te vangen: glooiende heuvels rond het dorpje te midden van de velden en de kersenbomen met hun beloftevolle bloesem. De witte bloemen, met soms hier en daar een tikkeltje roze, inspireren je poëtische gevoel. Je kunt ze niet missen, die lange rijen bloeiende bomen, als je een wandeling maakt in de driehoek tussen Fontaine-de-Vaucluse, Venasque et Saint-Saturnin-lès-Apt. Als langzaam verdwijnende lijnen rollen ze zich uit in het Provençaalse voorjaarslandschap. Terwijl je de zoete, lichte geur van de bloesem ruikt, smul je in gedachten al van de sappige kersen die over een paar maanden in de bomen zullen hangen. Dit mag je niet missen. Wat zijn ze gelukkig, de mensen uit de Provence: na de mimosa en de amandelbomen is er de kersenbloesem.

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!