De orchidee en de bloesem van de pomerans: witte, vrouwelijke bloemen

De orchidee en de bloesem van de pomerans zijn kostbaar en erg gewild en hebben een bijzonder verfijnde geur. Beide zijn ze geliefd als symbool van vrouwelijkheid. Twee goede redenen om ze samen te voegen in een nieuwe geur.
Per Justine Fiordelli

De orchidee heeft ontelbaar vele variëteiten, met zeer uiteenlopende kleuren en geuren. Als symbool van vrouwelijkheid, van een lang leven, van luxe en van volkomen toewijding, is deze bloem bij uitstek geschikt om er uw beminde uw liefde mee te verklaren. De orchidee kan ook cadeau gegeven worden ter gelegenheid van een huwelijk, een geboorte of een verjaardag. Als belichaming van onvoorwaardelijke toewijding en van onovertroffen vrouwelijke volmaaktheid, heeft de witte orchidee, met haar heerlijke, bloemige geuraccenten, ook haar naam gegeven aan de 55-jarige huwelijksverjaardag.

Veel zeldzamer en teerder is oranjebloesemolie, een essentiële olie van de bloesem van de pomerans, verkregen door distillatie of enfleurage, en waarvan de symboliek al even betoverend is als die van de orchidee. De bloesem van de pomerans, vroeger door jonge bruidjes verwerkt in bloemenkransen, staat symbool voor zuiverheid en onschuld. De bloesem, die gezien wordt als een bron van tederheid en levenskracht, geeft een betoverende en kalmerende geur af, die je herkent uit duizenden.

Omdat de orchidee en de oranjebloesem beide symbool van vrouwelijkheid zijn, heeft L'OCCITANE ze gecombineerd in een subtiele geur, die tegelijk bloemachtig, lieflijk, citrusachtig en fruitig is en iets van een sinaasappelgeur heeft. Deze creatie verrijkt de Collection de Grasse met een stralend en lenteachtig element.

Orchidee
Orchidee
Provence
Fotografie José Nicolas
Bloesem van de pomerans
Bloesem van de pomerans
Provence
DR

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!