De mooiste terrassen van de Provence

Vol bloemen of in de schaduw, aan het strand of in de bergen: in de zomer zijn terrasjes overal populair. L'Occitane onthult u de beste adresjes in de Provence om heerlijk te genieten van de zon.
Door Mélissa Darré

Het meest grafisch : het terras van het MuCEM

La plus graphique : la terrasse du MuCEM
© MuCEM - Agnès Mellon

Op de oude J4-pier in de haven van Marseille vinden we het MuCEM. Het dakterras van dit museum biedt een indrukwekkend uitzicht op zee. Wat is zo bijzonder aan het terras? De betonnen filigraanwand, waarvan de esthetische ronde vormen een verfijnd lichtspel creëren, kenmerkend voor de architect Rudy Ricciotti.

Het meest romantisch : het terras van de Villa Gallici

La plus romantique : la terrasse de la Villa Gallici
© Villa Gallici

In de schaduw van de platanen van de Villa Gallici nodigt het restaurant uit tot een intiem en gezellig onderonsje, vlakbij het centrum van Aix-en-Provence. Het biedt een bucolische charme, die zijn hoogtepunt 's avonds bereikt, als de kaarsen op tafel worden aangestoken en de mediterrane gerechten van chef Christophe Gavot elkaar opvolgen. 

Het meest luchtig : het terras van Les Remparts

La plus aérienne : la terrasse des Remparts
© Les Remparts

In het hart van het dorpje Eze staat het hotel La Chèvre d'Or met een restaurant dat de reputatie heeft een zonovergoten keuken te bieden op een uitzonderlijk terras. Het terras ligt als het ware ingebed tussen de hemel en de zee en biedt een unieke zintuiglijke reis met uitzicht over Saint-Jean-Cap-Ferrat

Het meest badplaats : het terras van Villa Belrose 

La plus balnéaire : la terrasse de la Villa Belrose
© Villa Belrose

In de heuvels van de Côte d’Azur staat Villa Belrose, een majestueuze villa met een terras dat een panoramisch uitzicht biedt over de baai van Saint-Tropez. Het is een oase van rust, waar u kunt genieten van de gastronomische keuken van sterrenkok Pietro Volontè, en van een adembenemend uitzicht.

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!