De kunst van destillatie in de Provence

In Nyons haalt de Distilleerderij Bleu Provence de nectar uit kruiden en bloemen, om voorzichtig hun essentiële oliën te verzamelen, ingrediënten die nodig zijn voor de productie van parfums en cosmetica. Tussen kennis en educatie, een ontmoeting met een gepassioneerde distilleerder en liefhebber van de Provence, Philippe Soguel.
Door Caroline Taret

Nyons is een stad om te ontdekken als u de kans ziet om wat tijd door te brengen in de Drôme. In het oosten van Montélimar bevindt zich dit stadje met een aantal echte schatten: naast zijn beroemde olijven herbergt Nyons de familie Fert, ambachtslieden die matten vervaardigen, en de distilleerderij Bleu Provence, twee ambachtelijke activiteiten die kenmerkend zijn voor het beste van de Provence. Het is distillateur Philippe Soguel die ons met een stralende glimlach verwelkomt in zijn etablissement aan de rivier Eygues, op steenworp afstand van het stadscentrum. In de distilleerderij, worden bezoekers in een ruimte bedoeld om te destilleren verwelkomd met grote cilinders en een krachtige geur van lavendel. In juni geuren de lavendelsoorten namelijk de omgeving van de Distilleerderij Bleu Provence. Philippe Soguel en zijn team nemen een moderne, educatieve plek die naast een educatief museum ook een theesalon en een winkel bevat. Dit is een plek die goed voelt, die de Provence ademt! Philippe Soguel vertelt aan toeristen, maar ook mensen uit de buurt al zijn geheimen en kennis en verdeelt zijn tijd over zijn bedrijf en de lavendel- of verbenavelden. Een onmisbare ontdekking!

Een kijkje in

La Scourtinerie

De laatste mattenproducenten uit de Provence bestendigen deze kennis, die nauw verbonden is met de traditionele productie van olijfolie.

Dieulefit

Een leuk stadje in de Drôme, Dieulefit is het land van de pottenbakkers en keramisten uit de Provence. Tussen authentieke natuur en voorouderlijke kennis.

Grignan

Met zijn kasteel dat dateert uit de twaalfde eeuw en zijn fort bevindt Grignan zich op een heuvel met uitzicht op de Drôme.

Le Picodon

Picodon, kleine ronde kaas gemaakt van geitenmelk, is een trots van de Drôme en een genot om snel uit te testen!

Niet te missen
Distillerie Bleu Provence
58, promenade de la Digue, 26110 NYONS
www.distillerie-bleu-provence.com

Nieuwste artikelen

De mooiste stranden van de Provence

De mooiste stranden van de Provence

De stranden van de Provence liggen verborgen in een baai of in de buurt van een stad en doen niet onder voor stranden op meer exotische bestemmingen. Laten we eens beter kijken naar deze uitgestrekte stukken met fijn zand en azuurblauwe zee, waar u zich met uw voeten in het water urenlang kunt ontspannen.
De mooiste terrassen van de Provence

De mooiste terrassen van de Provence

Vol bloemen of in de schaduw, aan het strand of in de bergen: in de zomer zijn terrasjes overal populair. L'Occitane onthult u de beste adresjes in de Provence om heerlijk te genieten van de zon.
Het juiste parfum voor mannen

Het juiste parfum voor mannen

Een parfum is een echte olfactorische handtekening en daarom moeten we een parfum niet lichtzinnig kiezen. Een opgave die voor jezelf al niet makkelijk is, lijkt vaak onmogelijk wanneer je de keus voor een naaste moet maken. Houtachtig, oriëntaals of kruidig: L'Occitane onthult u de mannelijke geuren voor elke persoonlijkheid. Volg de gids!