De foto van november 2015

Camargue, 11 uur 06
Door Mélissa Darré
La photo du mois de novembre 2015
© José Nicolas

Midden in de moerassen van Gallican en Vauvert haasten de laatste rietsnijders van de Petite Camargue zich in het rietveld. De amberkleur van het Provençaalse riet contrasteert met het diepblauwe zoute water. Het riet heeft zijn blad al verloren en wordt volgens een eeuwenoude methode gesneden. Met de sikkel in de hand voeren de laatste aanhangers van het traditionele snijden dit bijzondere ritueel uit. Zij verzamelen wijd uitgebreide bossen rietstengels op hun houten bootjes. Er zijn nog maar enkele rietsnijders over op de uitgestrekte vlakten in deze authentieke Provence.

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!