De angelica, de elegantste plant uit de Provence

De angelica... Alleen de naam belooft al geweldige momenten. Deze plant, waaraan magische krachten worden toegeschreven, vindt u nu terug in uw cosmetica producten en belooft hydratatie en vitaliteit, een perfect begin van een stralend voorjaar!
Door Marine Normand

Terwijl veel van haar soortgenoten ter hoogte van onze voeten te vinden zijn, is de angelica het soort plant dat men niet over het hoofd kan zien. Met een bloem die lijkt op een sterrenbeeld is de angelica dol op de natte gronden, waar haar dikke wortels volop water kunnen opnemen. Een dorst, die zorgt voor een goede bloei: de Angelica groeit zo snel dat ze binnen een paar weken een hoogte van twee meter kan bereiken. Dit zonnescherm is niet te missen!

Het 'kruid der engelen' heeft een uiterst poëtische naam, afkomstig uit de legende waarin de engel Rafaël de geweldige mogelijkheden van de plant aan de mensheid openbaarde. De engelwortel of angelica wordt in de alternatieve geneeskunde gebruikt en is een zeer goede stimulant, die de eetlust bevordert en de spijsvertering op gang helpt. Maar het is ook een grote geluksbrenger: zijn wortels werden door kinderen in een beschermend amulet gedragen om onheil af te weren. De geur van de angelica zou boosaardige tovenaars afschrikken... De magische verhalen over deze majestueuze plant bevestigen haar onweerstaanbaar charisma. Als toegevoegde geur verleidt de angelica bakkers, koks en banketbakkers, die het regelmatig in hun smakelijke recepten gebruiken: als onderdeel van de anijsfamilie doet de angelica denken aan de smaak van munt of alsem. Ze wordt daarom ook omgezet in likeur, kruidig of zoet. Een van de specialiteiten van de stad Niort en sinds de 18e eeuw is gekonfijte angelica: een konfijt dat net na de oogst in juli en augustus gemaakt wordt.

Maar het zijn de tonificerende en stimulerende eigenschappen, lijkend op de Chinese ginseng, en de verrassende mogelijkheid om de huid te hydrateren, die L'Occitane in deze dame waardeert en waarvoor het twee patenten heeft ingediend: het merk heeft een "hydraterend" assortiment gemaakt, biologisch geproduceerd door Mr. Nivon, producent uit de Drôme. De angelica wordt dus gebruikt in veel producten, waarbij de essentiële olie en water gebruikt worden voor herstel en om glans te geven aan de kleine lijntjes, die ontstaan tijdens de winter...

De engelwortel
De engelwortel
Provence
Foto's: S. Duffard / L'Occitane

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!