De Verveine-cocktail: een fris zomers drankje van Guillaume Ferroni

Nu de zomer in aantocht is, hebben we voor u een recept van barman Guillaume Ferroni voor een frisse, alcoholvrije cocktail op basis van een verfrissend duo van verveine en citroen met Provençaalse accenten. Een cocktail waar je eindeloos van kunt genieten!
Door Mélissa Darré

Voor vier personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kosten: €

Ingrediënten: 12 cl limoensap • 12 cl rietsuikerstroop • 36 cl mineraalwater • 24 blaadjes citroenverbena (verveine) • 8 limoenschilletjes • 4 blaadjes salie • 20 plakjes komkommer • Crushed ijs

Benodigdheden: Shaker (bij voorkeur van rvs of zilver) • Zeef of filter • Snijplank • Stamper • Longdrinkglas (hoog recht glas) • Lange cocktailprikkers

1. Giet een bodempje water in het onderste gedeelte van de shaker. Voeg er de vers geraspte limoenschilletjes aan toe en stamp ze stevig tegen de bodem van de shaker.

2. Voeg een plakje komkommer en de verveine- en salieblaadjes toe. Stamp de ingrediënten opnieuw, maar nu iets voorzichtiger zodat de blaadjes niet volledig geplet worden.

3. Voeg de andere ingrediënten toe, namelijk de rietsuikerstroop en het zelf geperste limoensap (kant-en-klare citroensap uit een fles zou veel te zuur zijn). Voeg het ijs toe en schud de shaker ongeveer 12 seconden energiek op en neer.

4. Giet het mengsel door een zeef of filter op een laag ijs in een longdrinkglas dat u vooraf 10 minuten hebt gekoeld in de vriezer. Versier de cocktail met een lange reep komkommer die u in een golfvorm op een cocktailprikker hebt geregen en met een blaadje salie. Serveer met twee rietjes.

Tips:
1. Voor speciale gelegenheden kunt u dit recept eenvoudig aanpassen voor een punch¹, zoals een sangria² voor meerdere personen. U kunt de cocktail ook van tevoren bereiden, dan geeft de verveine een intensere smaak af. De cocktail kan een dag lang in de koelkast bewaard worden.
2. Stamp de blaadjes en schilletjes in een bodempje water. Zo verspreiden de smaak en geur zich beter en is de cocktail des te aromatischer (geldt ook voor mojito's³).

Foto van Guillaume Ferroni: In Marseille staat zijn reputatie al als een huis. Guillaume is een zeer getalenteerde cocktailbereider die van zijn clandestiene bar Carry Nation een waar baken heeft gemaakt voor liefhebbers van gedestilleerde dranken van vroeger. Het is het aparte concept van een geheime locatie, dat de barman van juni tot september doortrekt naar het park voor mensen die graag buiten zijn. Deze hooggelegen plek, met de naam Bar dans les arbres, is het favoriete ontmoetingspunt van de nachtbrakers van Aubagne. Twee zeer bijzondere plekken, die u zo snel mogelijk moet ontdekken.

(1) (2) (3). Overdadig alcoholgebruik is slecht voor de gezondheid. Geniet, maar drink met mate.

www.carrynation.fr

Een fris zomers drankje
Een fris zomers drankje
Alcoholvrije cocktail op basis van een verfrissend duo van verveine en citroen met Provençaalse accenten
© José Nicolas
Guillaume Ferroni
Guillaume Ferroni
In Marseille staat zijn reputatie al als een huis
© José Nicolas
De Verveine-cocktail
De Verveine-cocktail
Nu de zomer in aantocht is, hebben we voor u een recept van barman Guillaume Ferroni voor een frisse
© José Nicolas

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!