De Provence: op zoek naar de meest romantische plekjes!

Als je er met z'n tweeën op uit wilt gaan, is de Provence geweldig verrassend! Je kunt er kennismaken met ongerepte landschappen en witte zandstranden, wandelen door de velden, maar ook ontdekken hoeveel betoverende en romantische plekken er zijn die je nodig eens van dichtbij moet bekijken.
Per Justine Fiordelli

Stelletjes komen graag naar de Provence, dat weet iedereen. Of het nu voor een weekend is of voor een langer verblijf, het is heerlijk om je met z'n tweeën te laten omringen door dat vriendelijke landschap, waar het maar om twee dingen lijkt te gaan: ontspanning en buiten zijn. Om te beginnen gaan we richting Porquerolles! Dit eiland voor de kust van Hyères heeft een sprookjesachtig decor met witte zandstranden, palmbomen en een ongerept landschap dat meteen je meest romantische gevoelens wakker maakt. Alles wordt gedaan om stelletjes een uniek verblijf te bezorgen.

Het dorpje Moustiers-Sainte-Marie, bij de Gorges du Verdon, heeft een landelijker sfeer en is ook bijzonder geschikt voor een weekendje met z'n tweeën. Het dorp is verkozen tot een van de "mooiste dorpen van Frankrijk" en is voor romantische zielen ideaal gelegen. Hier liggen het meer, de bergen en de velden met lavendel vlak bij elkaar. De beroemde Etoile de Moustiers kun je niet missen: een ster aan een ketting die gespannen is tussen de twee rotsen die boven het dorp uittorent en waarvan de geheimen nog nooit zijn ontrafeld.

Aix-en-Provence is een en al romantiek! De tuinen van de Bastide de Romégas, aangelegd in 1660, bieden je een betoverende wandeling tussen de buxusstruikjes, in de schaduw van de pijnbomen. In de omgeving ligt Bouc-Bel-Air, met de schitterende Jardins d'Albertas. Hier maken muzikanten, schilders en dansers deel uit van het decor en geven aan deze plek zijn unieke romantische sfeer. Als je met z'n tweeën de omgeving van Aix-en-Provence verkent, kun je ook halt houden aan de voet van de Sainte-Victoire, een berg die een prachtig uitzicht biedt en daarom erg geliefd is.

Tuinen van de Bastide de Romégas
Tuinen van de Bastide de Romégas
Aix-en-Provence is een en al romantiek!
Photographie José Nicolas
Moutiers-Sainte Marie
Moutiers-Sainte Marie
Het dorpje Moustiers-Sainte-Marie, bij de Gorges du Verdon.
Photographie José Nicolas
Porquerolles
Porquerolles
Porquerolles : eiland voor de kust van Hyères
Photographie José Nicolas

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!