Carpaccio van courgette met Parmezaanse kaas en olijfolie met citroen

Geen inspiratie voor het diner met uw gasten? Virginie Besançon, chef van restaurant Les Petites Tables in Volx, stelt ons hier een eenvoudig recept voor een typisch Provençaals voorgerecht voor. Laat u verleiden!
Justine Fiordelli

Voor 4 personen

Benodigde tijd: ong. 15 minuten

Ingrediënten

4 courgettes

1 stuk Parmezaanse kaas

Olijfolie met citroen

Fijn zeezout en peper

Bereiding

Was de courgettes in koud water en snijd de uiteinden eraf. Droog ze goed af, snijd ze met een dunschiller in dunne plakjes en leg deze in een wijde schaal. Besprenkel met olijfolie en citroen zodat de courgette goed doordrenkt is, en breng het geheel op smaak met een snufje fijn zeezout en peper. Laat vervolgens een paar minuten marineren in de koelkast.

Vergeet niet om voor het opdienen wat schilfers Parmezaanse kaas en wat verse basilicum- of muntblaadjes op de courgettes te leggen, voor nog meer smaak. De carpaccio wordt zo nog lekkerder! Ter variatie kunt u er ook wat zelfgemaakte 'pistou' aan toevoegen.

Ontdek onze video over de Provençaalse brunch in Les Petites Tables in Volx, in de Provence.

Parmezaanse Zandkoek
Parmezaanse Zandkoek
Het recept voor Courgette Carpaccio in de Provençaalse Brunch
L-Films
Onze Provençaalse Brunch!
Onze Provençaalse Brunch!
Voorzien door het restaurant Les Petites Tables Volx
L-Films

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!