Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Heeft u zin een smakelijk uitje? Laat u verleiden door dit eenvoudige pleziertje. L'Occitane biedt u alle tips die u nodig heeft om de perfecte Provençaalse picknick te organiseren en de smaken van het zuiden naar u toe te brengen!
Door Mélissa Darré

Met de terugkeer van de mooie dagen komt ook de zin om lekker van de buitenlucht te genieten weer terug. Een picknick vormt de ideale manier om de banden met de natuur weer aan te halen en van een gezellig moment te genieten, met z'n tweeën, met het gezin of met vrienden. U kunt deze uitnodiging om even van omgeving te veranderen nog verder accentueren door de heerlijke smaken en geuren van het zuiden te introduceren.

De truc: Verrijk uw mand vol lekkernijen met eenvoudige en typisch mediterrane recepten. Voor het aperitief kiest u voor tapenade, anchoïade-dip en panisse. Daarna kiest u naar smaak voor een salade niçoise, sardines en escabeche, pan bagnat of pissaladière. Al deze gerechten zijn makkelijk te bereiden en worden gewoon met de handen gegeten. Vergeet niet om een fles Provençaalse rosé aan te schaffen1: deze behoort tot de beste wijnen ter wereld.

Of u nu gaat voor het strand, voor een open plek in het bos, een park in de stad, of simpelweg het gras in uw tuin; u kiest zelf welke plek u het beste uitkomt voor uw picknick. Nu hoeft u alleen nog uw kleed uit te spreiden, bij voorkeur een gekleurd katoenen kleed met een landelijk- of bloemenmotief, naar het voorbeeld van de typisch Provençaalse stoffen. Zo hoort u de cicades al bijna zingen!

1. Overdadig alcoholgebruik is schadelijk voor de gezondheid. Geniet, maar drink met mate.

Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken
Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken
L'Occitane biedt u alle tips die u nodig heeft om de perfecte Provençaalse picknick te organiseren en de smaken van het zuiden naar u toe te brengen!
© GettyImages - G.G.Bruno

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!