Achter de schermen van Almond Milk Concentrate

Ter ere van haar 40-jarige bestaan gaat L'Occitane terug in de tijd naar haar mooiste verhalen. Na het Corsicaanse avontuur van de Crème Divine is de Almond Milk Concentrate aan de beurt om al haar geheimen te onthullen. We zetten deze befaamde lichaamsverzorging met het heerlijke zuidelijke parfum in de schijnwerpers!
Door Mélissa Darré

De terugkeer van een karakteristieke boom voor de Provence

Al sinds de Oudheid staat hij bekend vanwege de vruchten met verzachtende en gladmakende eigenschappen. De amandelboom vormt een karakteristiek onderdeel van het Provençaalse landschap. Hij bloeit als eerste en siert al vanaf februari de nog sluimerende boomgaarden met een witte sluier met een subtiele geur. De bloemen kondigen de lente aan en maken plaats voor prachtig zachtgroene bolsters, waarvan de noot barst van de cosmetische eigenschappen.

Het had echter niet veel gescheeld of de amandelboom was uit de streek verdwenen. Bedreigd door de mechanisering van de landbouw en de uitbreiding van culturen die meer winst opleveren verdween hij vanaf de jaren 1930 steeds vaker. Onder aanvoering van het departement Alpes-de-Haute-Provence werd echter in de jaren 2000 een initiatief genomen en gesteund door L'Occitane om deze symbolische boom zijn plek weer helemaal terug te geven...

Le retour d’un arbre symbole de Provence
© L'Occitane en Provence

Een afspraak met lokale producenten

Dit ambitieuze project komt tot stand in 2002, op het plateau van Valensole. Op meer dan 700 meter hoogte ligt het uitgestrekte bedrijf van twee broers die de amandelteelt gaan herintroduceren. Dat gaat zo goed dat er nu maar liefst 15.000 van deze bomen met succes geplant zijn.

Van de oogst tot het breken en niet te vergeten het sorteren en persen van de verse amandelen in de oliemakerij; alle ingrediënten voor een vruchtbare bedrijfstak zijn aanwezig. Deze kwaliteit en traceerbaarheid verleiden L'Occitane tot het bedenken van een nieuw assortiment verzorgingsproducten.  

Un engagement auprès de producteurs locaux
© L'Occitane en Provence

Een uiterst zachte textuur creëren

Deze formule is een combinatie van romige olie en smeltende amandelmelk en bevat verstevigende en verzachtende werkzame stoffen. Het geheim? Een heerlijke, bijna verslavende geur. Almond Milk Concentrate bedekt de huid met een satijnzacht laagje, zorgt langer dan 48 uur voor hydratatie en laat de huid er gladder en steviger uitzien, alsof hij weer dichter is.

Van de Provençaalse velden tot uw favoriete L'Occitane-boetiek; maak opnieuw kennis met deze romige textuur, uitgegroeid tot een van de must-haves van het merk!

L’élaboration d’une texture douce par excellence
© L'Occitane en Provence

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!