Achter de schermen bij Crème Divine

Dit jaar viert L'Occitane zijn 40e verjaardag! Dat is een mooie gelegenheid om in de werkelijke geschiedenis van het merk met Provençaalse geuren te duiken... We beginnen met Crème Divine, een uitzonderlijk anti-verouderingsproduct, bedacht in de zonnige velden vol strobloemen op Corsica.
Door Mélissa Darré

De ontdekking van een uitzonderlijke bloem

Tijdens een uitstapje naar Balagne, de beroemde tuin van Corsica, ontmoet de oprichter van L'Occitane een distilleerder die hem over de weldaad van immortelle vertelt. "Hij had zich verbrand in zijn werkplaats. Hij had toen essentiële oliën van immortelle op de wond aangebracht, en hield er geen litteken aan over", herinnert de wetenschappelijk directeur van het merk, Jean-Louis Pierrisnard zich.

Olivier Baussan is overtuigd van de kracht van de bloem en gaat terug naar Manosque met het idee om deze wilde, in cosmetica nog mysterieuze plant te onderzoeken. Immortelle is sinds de Oudheid bekend om haar bijzondere vermogen om zelfs na het plukken niet te verleppen en onthult nieuwe verrassingen na maandenlange analyses. In 2001 ontdekt de onderzoeksafdeling van L'Occitane de geweldige kracht tegen veroudering van de mooie bloem uit Corsica.

La découverte d’une fleur d’exception
© L’Occitane en Provence

De organisatie van een duurzame bedrijfstak

Immortelle uit Corsica werd geselecteerd uit meer dan 500 plantensoorten uit het mediterrane gebied en onderscheidt zich door haar unieke samenstelling. "In de essentiële olie uit Corsica vinden we 4 tot 8 maal zoveel werkstoffen als in Italië, Bosnië, Kroatië of Griekenland", legt Jean-Louis Pierrisnard uit. Een schat uit de natuur, al snel door l'Occitane beschermd met behulp van een plantenprogramma in de biologische landbouw.

Dit wordt samen met plaatselijke producenten gestart in 2004 en maakt het voor het eerst mogelijk om deze prachtige plant met succes te temmen. Momenteel wordt meer dan 50 hectare bebouwd met 'goud', op een manier die vriendelijk is voor het milieu en de biodiversiteit. Dankzij dit initiatief kunnen elk jaar bijna 3 miljard bloemen worden geoogst

La mise en place d’une filière durable
© L’Occitane en Provence

De creatie van een verjongingsverzorging

2009 markeert een wending in de geschiedenis van het Divine-assortiment. Na twee jaar hard werken presenteert de onderzoeksafdeling van L'Occitane wat al snel zijn bestseller zal worden: de Crème Divine. In een flacon die geïnspireerd is op Chinese potten van porselein zijn bijna honderd strobloemen geconcentreerd. Een innovatieve verpakking waarvan de gele tint, een primeur in de cosmetica, doet denken aan de goudkleurige velden in Corsica.

De formule is nog rijker aan essentiële olie dan de Crème Précieuse en bevat ook essentiële oliën van mirte, vlasdodder en teunisbloem. De Crème Divine heeft een opwindende geur en een lichte textuur en 5 octrooien* rond zijn ongelooflijke doeltreffendheid in het beperken en corrigeren van ouderdomsverschijnselen. Ontdek dit verjongingselixir uit Corsica, dat een van de bestsellers in de boetieks van l'Occitane is geworden! 

La création d’un soin de jouvence
© L’Occitane en Provence

* Stimuleert de collageenproductie, stimuleert de microbloedsomloop, bestrijdt vrije radicalen, bevordert steun en stevigheid, optimaliseert de regeneratie van de beschermende huidbarrière.

Nieuwste artikelen

5 tips om langer bruin te blijven

5 tips om langer bruin te blijven

Na de vakantie droomt u ervan om de weldaad van de zomer te behouden, waaronder de prachtige bruine kleur die de zon u heeft gegeven. L'Occitane onthult u de juiste manier om ook in de herfst nog te stralen.
Het geheim van een herstellende nachtrust

Het geheim van een herstellende nachtrust

Als essentieel onderdeel van een goed evenwicht speelt slapen een cruciale rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn. Maar in de zomer is het niet altijd eenvoudig om in te slapen, vanwege de ritmewijziging en de hoge temperaturen. Ontdek het advies van l'Occitane om zonder moeite in Morpheus' armen weg te zakken.
3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

3 fouten die u na een bezoek aan het strand wilt vermijden

Luieren in de zon op het fijne zand is één van de zoete beloften van de zomer. Om te kunnen profiteren van de heilzame gevolgen van uw verblijf op het strand, onthult L'Occitane de misstappen die u na een dag aan zee moet vermijden. Volg ons advies!