5 essentiële oliën: een herstellende cocktail

De, door middel van destillatie uit planten verkregen, essentiële oliën staan bekend als werkelijke concentraten van natuurlijke weldaad. In de Provence hebben de gewonnen essentiële oliën traditioneel kalmerende, stimulerende of verfrissende eigenschappen. Maak kennis met de vijf planten uit de herstellende shampoo: angelica, lavendel, sinaasappel, ylang-ylang en geranium.
Per L'Occitane en Provence

Angelica - Angelica archangelica

Angelica groeit ongelooflijk snel dankzij zijn uitzonderlijke vermogen om vocht op te nemen. De essentiële olie wordt gemaakt uit de wortels en staat traditioneel bekend om zijn verkwikkende en stimulerende eigenschappen.

Lavendel – Lavandula angustifolia

Deze kleine violette bloem met zijn exquise geur laat de Provençaalse heuvellandschappen stralen en heerlijk ruiken. Zijn essentiële olie heeft volgens de ouden ontspannende en zuiverende eigenschappen.

Sinaasappel - Citrus aurantium dulcis

Uit de sinaasappelschil wordt een essentiële olie gehaald, die traditioneel gebruikt wordt vanwege zijn dynamiserende eigenschappen en zijn frisse, verkwikkende geur.

Ylang-ylang - Cananga odorata

Ylang-ylang, waarvan de naam in het Maleis 'bloem der bloemen' betekent, bevat een hoog gewaardeerde essentiële olie, die traditioneel gebruikt wordt vanwege zijn eigenschappen tegen beschadigd haar en zijn kalmerende effect op het zenuwstelsel.

Geranium - Pelargonium graveolens

Geranium is een vaste plant die 1,20 m groot kan worden, met behaarde stengels die altijd blad hebben. Daarom staat de plant het meest bekend. Zijn essentiële olie staat traditioneel bekend vanwege zijn herstellende en herstellende eigenschappen.

L'OCCITANE en Provence gebruikt al meer dan 30 jaar essentiële oliën in haar haarverzorgingslijnen. 5 Essentiële oliën ontleend aan het grote kruidenboek om een synergie te geven voor het haar.

De herstellende shampoo, op basis van 5 essentiële oliën en plantaardige aminozuren, bevat een complex tegen breuk en helpt de haarvezels herstellen voor sterke, glanzende haren. De formule helpt om de haarschubben glad te maken en omhult zelfs het kwetsbaarste haar met zachtheid.

5 essentiële oliën: een herstellende cocktail
5 essentiële oliën: een herstellende cocktail
Angelica, Lavendel, Sinaasappel, Ylang-ylang , Geranium
Fotografie L'Occitane

Nieuwste artikelen

Het juiste parfum voor mannen

Het juiste parfum voor mannen

Een parfum is een echte olfactorische handtekening en daarom moeten we een parfum niet lichtzinnig kiezen. Een opgave die voor jezelf al niet makkelijk is, lijkt vaak onmogelijk wanneer je de keus voor een naaste moet maken. Houtachtig, oriëntaals of kruidig: L'Occitane onthult u de mannelijke geuren voor elke persoonlijkheid. Volg de gids!
Schoonheidsmoment: welk parfum voor de zomer?

Schoonheidsmoment: welk parfum voor de zomer?

Nu de mooie dagen er weer aankomen, laat u uw sterke, warme winterse geur staan om u in luchtige, stralende zomerse geuren te hullen. Een parfum is een echte tweede huid die uw emoties en persoonlijkheid onthult. Wie bent u deze zomer?
Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Alle geheimen die u nodig heeft om van uw Provençaalse picknick een succes te maken

Heeft u zin een smakelijk uitje? Laat u verleiden door dit eenvoudige pleziertje. L'Occitane biedt u alle tips die u nodig heeft om de perfecte Provençaalse picknick te organiseren en de smaken van het zuiden naar u toe te brengen!