Jeneverbes groeit in het wild in de maquis van de Provence. Wanneer deze struik wordt verhit en het teer op de boom verbrandt onstaat er een etherische olie, Cade. Herders gebruikten deze olie voor hun gezicht en handen om zichzelf te beschermen tegen de wind en de zon. Deze olie die ook genezend werkt is een lange tijd gebruikt om de wonden van dieren te helen.

Traceerbaarheid

De biologische Cade die wij gebruiken is afkomstig uit de bergen van Vaucluse in de Provence. De stamen worden versneden tot kleine snippers en gedistilleerd om de etherische olie, Cade, te produceren. Sinds 2009 is onze Cade biologisch gecertificeerd door Ecocert.

Effectiviteit

L'OCCITANE heeft een diepreinigend en verfrissend complex dat aan de specifieke behoeften van de mannenhuid voldoet. Het biedt zuiverende eigenschappen en helpt ook om de huid te herstellen en te beschermen tegen vrije radicalen.

Het oogsten van Jeneverbes draagt bij aan het onderhoud van het terrein en het voorkomen van branden. Cade is een struik waarvan de snelle groei ten kosten kan gaan van andere plantsoorten en kan ook het risico van bosbranden vergroten.