Cherry Blossom

Hij is alom verspreid in de regio van Apt in de Luberon, en stemt het ritme van de seizoenen af op zijn veranderende kleuren, en inspireert schilders: zuiver wit in de lente, helder rood in de zomer, en zacht groen in de herfst. L'OCCITANE viert de poëzie van de kersenbloesems in een vrouwelijke, zachte en bloemige geur.
Rangschik op

EN PROVENCE

Charlotte Gastaut: in de verbeelding van een Provençaalse illustrator

Charlotte Gastaut: in de verbeelding van een Provençaalse illustrator

De oorspronkelijk uit Marseille afkomstige illustratrice Charlotte Gastaut heeft haar talent ter beschikking gesteld aan L'Occitane voor het uiterlijk van de collectie "Cherry Blossom". Ze opent voor ons de deuren van haar droomwereld, die tussen Provençaalse invloeden en Japanse inspiratie ligt.
Een wandeling door de bloeiende kersenboomgaarden

Een wandeling door de bloeiende kersenboomgaarden

We maken een wandeling door de kersenboomgaarden rond het dorpje Venasque, op een paar kilometer van Pernes-les-Fontaines en L'Isle-sur-la-Sorgue. Het is heerlijk om in april de Provence op deze manier te beleven.
Provençaalse clafoutis met kersen

Provençaalse clafoutis met kersen

In Saint-Saturnin-lès-Apt, een klein dorpje op een uur rijden van Aix-en-Provence, ligt de bakermat van de kersenteelt, de "rode diamanten", zoals ze genoemd worden. Vandaag geven we u een recept voor de verwerking van deze sappige en geurige kersen: een clafoutis die bij veel Fransen herinneringen aan vroeger zal oproepen... Het is een echt Provençaals recept, eenvoudig, authentiek en vooral heel smakelijk!