L’OCCITANE INTRODUCEERT EEN DUURZAME PALMOLIE

L’OCCITANE INTRODUCEERT EEN DUURZAME PALMOLIE

We kopen en gebruiken niet meteen palmolie voor onze producten. Onze zeepschilfers en sommige derivaten kunnen het wel bevatten. 

We wijken niet af van onze waarden tijdens de eerste stappen in het voorzieningsproces. We streven naar kwaliteit, traceerbaarheid en duurzaamheid van onze plantaardige velden. Het is daarom dat we besloten hebben om op een verantwoordelijke manier met palmolie in onze producten om te gaan.

Meer weten over RSPO LID VAN RSPO

LID VAN RSPO

Sinds 2011 is L’Occitane lid van RSPO (Roundtable for sustainable Palm oil), een non-profit vereniging die alle actoren van de palmolievelden samenbrengt. 

Het doel: ontwikkelen en invoeren van internationale criteria voor de certificatie van duurzame palmolie.

Meer weten over RSPO
100% VAN ONZE ZEPEN* MET PALMOLIE ZIJN GETRACEERD EN DUURZAAM

100% VAN ONZE ZEPEN* MET PALMOLIE ZIJN GETRACEERD EN DUURZAAM

Sinds eind 2015 zijn 100% van onze zepen* die in de boetiek verkocht worden, geformuleerd als getraceerde en duurzame palmolie, volgens een van de hoogste niveaus van traceerbaarheid, aangeboden door RSPO (Segregated). 

* met uitzondering van formaat bestemd voor professionals en referentie Shaving Soap

ONTWIKKELEN VAN NETWERKEN VAN DUURZAME INGREDIËNTEN

ONTWIKKELEN VAN NETWERKEN VAN DUURZAME INGREDIËNTEN

We werken in direct verband met onze producenten aan de continue verbetering van onze planten en partnerschappen gebouwd op vertrouwen en respect.


REALISATIE VAN EEN KANAAL

REALISATIE VAN EEN KANAAL

Om nog een stapje verder te gaan, werken we aan de ontwikkeling van een palmolie in het Westen van Afrika. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk palmolie onmiddellijk te voorzien, de traceerbaarheid van de eerste materie te beheren en de sociale impact en de effecten op de omgeving te controleren.