Biologische Olijfboom

Samen met wijngaarden en eiken is de olijfboom een essentieel kenmerk van de mediterrane omgeving. Een symbool van kracht en vitaliteit, het is in staat te overleven in de meest dorre gebieden. Zijn weerstand tegen droogte is vooral te wijten aan de bladeren, die een geweldig eigenschap hanteren om water te regelen. L'OCCITANE combineert de langdurige hydraterende eigenschappen via een olijfblad extract met olijfolie en olijfwater. Dit wordt verkregen door een koude persing van de olijven.

Traceerbaarheid

Onze drie biologische extracten zijn afkomstig uit de Provence. Wij winnen onze meeste ecocert olijfolie uit de molen van Luberon in Volx. Dit is een welbekende A.O.C. gecontroleerde olijfolie uit de Haute Provence. Het A.O.C. label is een garantie van kwaliteit. Het A.O.C. decreet omschrijft het gebied van de productie, landbouwmethoden(teelt, bemesting, irrigatie), het oogsten en de techniek voor het produceren van de olie. Monsters moeten worden ingediend voor olfactorische en analytische testen..

De molen van Luberon heeft een biologische olijfgaard van 1.200 bomen uitgestrekt over een gebied van vijf hectare. Olivier Chertier werkt bij de molen: “sommige van onze olijfbomen blijven groeien tot zij duizend jaar oud zijn. Sinds wij onze grond hebben aangepast voor biologische teelt viel het ons op dat de bomen er nog mooier uitzagen dan normaal alsof ze in meer gezonde staat verkeerden.”
De olijven worden geplukt met speciale kammen en vervolgens koud geperst om olijfwater -en olie van uitzonderlijke zuiverheid en kwaliteit te produceren. De bladeren worden verzameld tijdens de olijvenoogst of wanneer de olijfbomen zijn gesnoeid.

- Een olijfboom produceert olijven vanaf haar zesde levensjaar, maar kan pas vanaf haar tiende jaar volwaardig produceren.
- Een olijfboom produceert 30kg olijven per jaar dat ongeveer goed is voor 4,5 á 6kg olijfolie.